Trädvård, trädfällning, bygg och trädgård i Uppsala och Stockholm
 • Jordskruv för flaggstång - Hustomten Uppland
 • Jordskruv för carport - Hustomten Uppland
 • Jordskruv för altan och terass - Hustomten Uppland
 • Jordskruv för brygga - Hustomten Uppland
 • Jordskruv till tillfälligt staket - Hustomten Uppland
 • Jordskruv istället för plint till altan - Hustomten Uppland

Hustomten monterar jordskruv

Hustomten hjälper både privatpersoner och företag med montering av jordskruv till alla typer av byggprojekt.

Prisexempel jordskruv inkl. montering

 • 400 mm – gängad topp: 375 kr (293 kr med ROT-avdrag)
 • 545 mm – gängad topp: 480 kr (393 kr med ROT-avdrag)
 • 700 mm – gängad topp: 538 kr (444 kr med ROT-avdrag)

Se gärna dokumenten nedan för priser och fler typer av jordskruvar.

Vill du ha fler än 25 skruvar monterade eller skruvlängd upp till 1200 mm? Kontakta oss för en offert eller använd formuläret nedan och berätta hur vi kan hjälpa dig.

Montering av jordskruv för företag

Är du företagare och intresserad av ett samarbete eller offert? Kontakta oss så kan vi berätta mer om hur vi kan underlätta byggprocessen för dig med hjälp av jordskruv.

Mer information

Informationsblad jordskruv (pdf)

Prislista jordskruv 2017 (pdf)

Tekniska data jordskruv (pdf)

Jordskruv, markskruv eller jordankare istället för grävda plintar

Jordskruv, markskruv eller jordankare? Alla syftar på en typ av skruv som kan skruvas i marken och ersätta gjutna betongplintar som fundament för exempelvis friggebodar, altaner, staket eller stolpar. Jordskruv går att montera på alla ställen där du tänkt gräva för prefabricerade plintar eller gjuta egna plintar.

Genom att använda skruvad jordankare slipper du gräva sönder gräsmattan, bryta upp marksten eller förstöra asfalterade uppfarter. Så sluta gräv och spara både tid och pengar genom att använda skruv till marken istället.

 

Fördelar med jordskruv

 • Snabb och effektiv montering
 • Ingen grävning behövs
 • Ingen väntetid behövs utan kan belastas direkt efter montering
 • Enkel att flytta och återanvända
 • Kan monteras i vatten
 • Omgivande mark påverkas inte

 

Montering av jordskruv

När vi monterar jordskruvar gör vi det med minimal påverkan i din trädgård. Det första steget är att förborra ett hål för att vara säkra på att jordskruven får ordentligt fäste och att placeringen blir rätt. När hålet är borrat skruvar vi ned skruven i marken till exakt rätt höjd med hjälp av en specialmaskin. Tack vare skruvens konstruktion är det inga problem om det är stenar i marken då mindre stenar trycks åt sidan och större stenar spräcks av markskruven.

Jordskruvarna finns både med gängad topp där bygghandelns stolpskor eller fästen passar, eller med öppen topp där rör eller stolpe kan förankras med en låsskruv. Vi hjälper dig att välja vilken skruv som passar bäst för ditt projekt.

 

Bygga altan eller terass med jordskruv

Jordskruv kan användas för alla typer av altaner och terasser där gjutna betongplintar skulle använts. Hållfastheten är densamma, men den stora skillnaden är att du slipper det tunga arbetet med att gräva ned eller gjuta plintar. Jordskruven dras ned till exakt rätt höjd och sedan är fundamentet på plats. Genom att använda jordskruv istället för att gräva för plintar får du helt enkelt mer tid över att spendera på din nybyggda altan.

 

Jordskruv som fundament till friggebod och förråd

Jordskruvar klarar hög belastning och lämpar sig därför som fundament vid byggnation av exempelvis Attefallshus, friggebod, förråd eller carport. Ingen grävning eller gjutning behövs utan byggarbetet kan påbörjas direkt efter att jordskruven är nedskruvad i marken.

 

Använda jordskruv till staket, postlåda och flaggstång

Jordskruv är en utmärkt lösning för fundament till exempelvis staket, postlådor, vägskyltar och flaggstänger. Du slipper gräva ned plintar och behöver inte förstöra varken gräsmattan eller plattläggningen i trädgården. Direkt jordankaret är på plats i marken kan byggarbetet påbörjas.

 

Jordskruv till tillfälliga staket eller skyltar

Eftersom jordskruven ger minimal påverkan på marken passar den utmärkt till exempelvis tillfälliga staket, skyltar eller stolpar. Monteringen går snabbt och när den inte behövs skruvas jordskruven bara upp ur marken och du kan använda den till ett annat projekt istället.

 

När kan man inte använda jordskruv?

Jordskruven är oslagbar i de allra flesta fall, men det finns självklart tillfällen där den inte går att använda. I princip kan man säga att där du kan gräva ned prefabricerade plintar i marken kan du också montera jordskruv. De undantag som kan finnas är om du har berg precis där vi ska borra eller om marken nyligen är schaktad. Vi hjälper dig alltid att hitta den bästa lösningen för din tomt.

 

 

Hustomten är återförsäljare och montör av jordskruv från Tabergkonstruktioner AB.

Kontakta mig angående jordskruv!

[


]

Hör gärna av dig!

Hustomten står för professionella, pålitliga och personliga tjänster kring allt inom utemiljö och trädgård. Trädgårdsanläggning och -skötsel, träd och bygg.

Hustomten Uppland
Kolugnsvägen 94, 741 41 Knivsta 0760-17 02 04
info@hustomten-uppland.se

Socialt

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' or 'pages_read_engagement' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.